MALZEMELER:
Tart hamuru için:
5 yemek kasığı zeytinyağı
1 çay kasığı kekik
1 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (2- 2,5 su bardağı)
Tartın üzerine:
4 domates
300 gr karışık peynir (hellim, kaşar, mihaliç, urfa vb.)
4 yemek kaşığı file siyah zeytin
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
Üzerine gezdirmek için:
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Yumuşak kıvamlı tart hamuru hazırlanır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilip tart kalıbı ebadında açılır. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) 15 dakika pişirilir. Fırından alınarak ekmek içi yayılır. Domates dilimleri, peynir dilimleri düzgünce yerleştirilir. File zeytin ya da (çekirdeği çıkarılmış) siyah zeytinlerle dekore edilir. Kekik ve ince kıyılmış sarımsak serpilir. Biraz zeytinyağı gezdirilir. Kekik ve tuz serpilir. Tekrar sıcak fırına sürülüp 20 dakika daha pişirilir. Fesleğen vb. baharat da bu tarta çok yakışmaktadır.
14 Aralık 2007 Cuma
akdeniz usûlü tart (domatesli,peynirli,zeytinli)
Etiketler:
BÖREKLER,
KEKLER VE TARTLAR,
PİDELER VE PİZZALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
MALZEMELER: 500 gr buğday 3-4 diş sarımsak 2-3 soğan 100 ml zeytinyağı 2 litre tavuk suyu 2-3 domates yeterince tuz 1 tatlı kaşığı karabiber...
-
(İsmi her ne kadar "Şeker Böreği" olsa da, bu spesiyalitenin, Tekirdağ yöresine ait olan, formatı ve kıvamı, lezzeti oldukça fark...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder