MALZEMELER:
Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
aldığı kadar un (yumuşak hamur,2,5-3 su bardağı)
İç Harç için:
2 soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 sivri biber
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 domates
¼ demet maydanoz (ince kıyılmış)
25-30 gr tereyağı (parça)
3-4 yemek kaşığı su
Üzerine:
tereyağı
Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
aldığı kadar un (yumuşak hamur,2,5-3 su bardağı)
İç Harç için:
2 soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 sivri biber
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 domates
¼ demet maydanoz (ince kıyılmış)
25-30 gr tereyağı (parça)
3-4 yemek kaşığı su
Üzerine:
tereyağı
YAPILIŞI:
Yumuşak kıvamlı, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. İki misli kabaran hamur tekrar yoğrulup gazı çıkartılır. Hamur, portakal büyüklüğünde bezelere bölünür. Bezeler, hafif yağlı tezgâh üzerinde oval açılır. Kenarları 1 cm kıvrılarak gondol şekli verilir. İç harç döşenir. İç harç, lahmacun içi gibi hazırlanır. Robotta karıştırılıp biraz su eklenerek çekilir. İç harç, pidelerin ortasına yayılır. Kenarlarına fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. Acı biber ve arzuya göre çırpılmış yumurta da, isteğe göre pidenin üzerine eklenebilir. Önceden ısıtılmış kızgın fırında pişirilir. Fırından alınınca kenarlarına tereyağı sürülüp sıcak olarak servis edilir.
Yumuşak kıvamlı, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. İki misli kabaran hamur tekrar yoğrulup gazı çıkartılır. Hamur, portakal büyüklüğünde bezelere bölünür. Bezeler, hafif yağlı tezgâh üzerinde oval açılır. Kenarları 1 cm kıvrılarak gondol şekli verilir. İç harç döşenir. İç harç, lahmacun içi gibi hazırlanır. Robotta karıştırılıp biraz su eklenerek çekilir. İç harç, pidelerin ortasına yayılır. Kenarlarına fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. Acı biber ve arzuya göre çırpılmış yumurta da, isteğe göre pidenin üzerine eklenebilir. Önceden ısıtılmış kızgın fırında pişirilir. Fırından alınınca kenarlarına tereyağı sürülüp sıcak olarak servis edilir.