6 Aralık 2007 Perşembe

tavukgöğsü special (hakiki tavuk göğsü)

Sütlü tatlıların içerisinde tavukgöğsünün yeri ve lezzeti tartışılmazdır. İçerisinde hiç tavuk göğüs eti bulunmamasına rağmen; tarifi dejenere edilerek, bu şekilde isimlendirilmiş olan “yalancı tavukgöğsü” de, hazırlanmasındaki kolaylık açısından oldukça yaygındır. Burada verilen tarif hakiki tavukgöğsü (orijinal reçete) olup; bir diğer başlıca farkı (uygulama detayı) da, muhallebi gibi pişirilmeden önce; unun yağda kavrulmasıdır. Bu şekilde hazırlanan tavukgöğsü ile çok daha farklı bir damak tadı elde edilebildiği gibi; -unun kavrulmasından dolayı- dokusu da çok daha farklı olmaktadır. İsteğe göre damla sakızı vb. aromalar da eklenebilir.
MALZEMELER:

1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı pirinç unu,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı un,
125 gr margarin,
1 paket vanilya,
25o gr didilmiş tavuk göğsü,

YAPILIŞI:

Margarin eritilir. Un eklenerek hafif ateşte kavrulur. Ayrı bir yerde; pirinç unu ve nişasta karıştırılır. Süt ve şeker ilâve edilerek çırpılır. Homojen bir karışım elde edilir. Bu krema, kavrulmuş una azar azar katılarak, bir yandan da devamlı karıştırmak sureti ile yedirilerek, hafif ateşte muhallebi gibi pişirilir. Daha önce haşlanıp iyice didiklenmiş tavuk göğüs eti de eklenerek, tahta kaşıkla karıştırarak, mum ateşi tabir edilen, çok kısık ateşte, macun gibi olana kadar pişirilir. Yağlanmış borcama dökülüp üzeri düzeltilir. Soğuyan tatlı, karelere kesilir. Arzuya göre; bir spatula yardımı ile rulo halinde getirilir. Tarçın veya hindistancevizi serpilerek servise sunulur. Arzuya göre damla sakızı vb. aromalar eklenerek farklı bir damak tadı yaratılabilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)