MALZEMELER:
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı pirinç unu,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı un,
125 gr margarin,
1 paket vanilya,
25o gr didilmiş tavuk göğsü,
YAPILIŞI:
Margarin eritilir. Un eklenerek hafif ateşte kavrulur. Ayrı bir yerde; pirinç unu ve nişasta karıştırılır. Süt ve şeker ilâve edilerek çırpılır. Homojen bir karışım elde edilir. Bu krema, kavrulmuş una azar azar katılarak, bir yandan da devamlı karıştırmak sureti ile yedirilerek, hafif ateşte muhallebi gibi pişirilir. Daha önce haşlanıp iyice didiklenmiş tavuk göğüs eti de eklenerek, tahta kaşıkla karıştırarak, mum ateşi tabir edilen, çok kısık ateşte, macun gibi olana kadar pişirilir. Yağlanmış borcama dökülüp üzeri düzeltilir. Soğuyan tatlı, karelere kesilir. Arzuya göre; bir spatula yardımı ile rulo halinde getirilir. Tarçın veya hindistancevizi serpilerek servise sunulur. Arzuya göre damla sakızı vb. aromalar eklenerek farklı bir damak tadı yaratılabilir.