(PAKİSTAN MUTFAĞI)
MALZEMELER:
2 tavuk göğüs bonfile
2 tatlı kaşığı köri
2 tavuk göğüs bonfile
2 tatlı kaşığı köri
4 kakule (çıtlatılmış,dövülmüş)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kişniş (toz)
8 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı salça
3 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kişniş (toz)
8 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı salça
3 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soya sosu
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs bonfileyi 5-6 cm’lik kuşbaşı parçalara bölünür. Baharatlarla, soya sosu, mısır nişastası, salça ve yoğurt ile marine edilir. İyice karıştırılır. Bir kaba alınıp üzeri streç ile örtülür. Bir gece bekletilir. Ertesi gün 200-250 derecelik fırında ya da ızgarada pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
(Kaynak: Bu tarif, SOFRA Dergisi, Aralık 2007 sayısından, malzemeleri ve pişirme yöntemi değiştirilerek uygulanmıştır.)