MALZEMELER:
800 gr dolmalık biber ya da çarliston biber
1 su bardağı zeytinyağı (yaklaşık 225 gr)
10-15 diş sarımsak
1 limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Biberler yıkanıp iyice kurulanır. Birkaç yerinden delinir. Kızgın zeytinyağında kızartılan biberler, servis tabağına düzgünce döşenir. Sos olarak: ezilmiş sarımsak, yoğurt ve limon suyu karıştırılır. Salatanın üzerine gezdirilir.
800 gr dolmalık biber ya da çarliston biber
1 su bardağı zeytinyağı (yaklaşık 225 gr)
10-15 diş sarımsak
1 limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Biberler yıkanıp iyice kurulanır. Birkaç yerinden delinir. Kızgın zeytinyağında kızartılan biberler, servis tabağına düzgünce döşenir. Sos olarak: ezilmiş sarımsak, yoğurt ve limon suyu karıştırılır. Salatanın üzerine gezdirilir.
(Bu tarifin uygulanmasında; Tuğrul Şavkay'a ait, " OSMANLI MUTFAĞI" adlı eserden faydalanılmıştır.)