MALZEMELER:
500 gr havuç
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 litre et suyu ya da normal su
100 ml çiğ krema
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Süslemek için dereotu ve çiğ krema
YAPILIŞI:
500 gr havuç
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 litre et suyu ya da normal su
100 ml çiğ krema
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Süslemek için dereotu ve çiğ krema
YAPILIŞI:
Doğranmış havuç, soğan ve sarımsak, zeytinyağında sotelenir. Tuz, karabiber, krema ve et suyu eklenerek pişmeye bırakılır. Rondodan geçirilip 10-15 dakika daha kaynatılır. Gerekirse, biraz nişasta veya un ile basit meyane hazırlanıp çorbanın kıvamı ayarlanır. Krema ve dereotu ile süslenerek servis edilir.