MALZEMELER:
250 gr patlıcan
250 gr havuç
250 gr dolmalık biber
250 gr kabak
250 gr kırmızı biber
1 litre domates suyu
5 diş sarmısak
3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Sebzeler yıkanıp ayıklanır. Biberlerin tohumları temizlenir. Havuçlar önceden çok az haşlanır. (Havuçlar diri kalmalıdır.) Tüm sebzeler arzu edilen şekilde doğranır. Kızdırılmış zeytinyağında, sırası ile kabak, havuç, patlıcan, dolmalık biber ve kırmızı biber kızartılır.Derin bir kapta domates suyuna ezilmiş sarımsak eklenir. Oldukça yoğun kıvamlı bir sos hazırlanır. Kızartılan sebzeler servis tabağına alınır. Sosu üzerine yayılır veya ayrı olarak, özel sos kabında, yanında servis edilir. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile de servise sunulabilir.
Sebzeler yıkanıp ayıklanır. Biberlerin tohumları temizlenir. Havuçlar önceden çok az haşlanır. (Havuçlar diri kalmalıdır.) Tüm sebzeler arzu edilen şekilde doğranır. Kızdırılmış zeytinyağında, sırası ile kabak, havuç, patlıcan, dolmalık biber ve kırmızı biber kızartılır.Derin bir kapta domates suyuna ezilmiş sarımsak eklenir. Oldukça yoğun kıvamlı bir sos hazırlanır. Kızartılan sebzeler servis tabağına alınır. Sosu üzerine yayılır veya ayrı olarak, özel sos kabında, yanında servis edilir. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile de servise sunulabilir.