28 Kasım 2007 Çarşamba

krem karamel


MALZEMELER:
yarım litre süt
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı soğuk su
3 yemek kaşığı kaynar su

YAPILIŞI:
Şekerin yarısı, küçük bir tavaya konur ve üzerine 4 yemek kaşığı soğuk su eklenir. Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırın. (Şekerin önce suyu bitip, kristalleşiyor, sonra eriyip kahverengileşmeye başlıyor) Tava bu aşamada bir kenara alınıp içine 3 yemek kaşığı kaynar su eklenir ve dikkatlice karıştırılır. Karameli 7-8 tane ısıya dayanıklı küçük karamel kâsesine boşaltılır.Fırın 170 dereceye ayarlanır.Yumurtalar, kalan yarım su bardağı şeker ve vanilya ile iyice çırpılır. Ilık süt, telle yavaş yavaş çırpılarak yumurtalara yedirilir ve bu karışım, karamel dökülen kâselere paylaştırılır. (Karışımın çok sıvı olmakla birlikte, piştikçe katılaşıyor) İçine 1-2 parmak su konulan bir tepsiye kâseler dizilir. Tatlılar, fırında 30-40 dakika pişirin.Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra kalıbın kenarları bıçak yardımıyla gevşetilip, tabağa ters olarak çıkarılır ve süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)