LİMONCELLO (İTALYA)
LİMONÇELLO (İTALYAN LİKÖRÜ)
MALZEMELER:
8 limonun kabuğu
2 limon suyu
750 ml etil alkol veya wodka
½ litre su
500 gr şeker
YAPILIŞI:
Limonların kabukları keskin bir bıçakla soyulur. (Beyaz kısmı alınmadan soyulacaktır.) Limon kabukları saf alkolün içine atılır. Ağzı kapalı kavanoz, karanlık ve serin bir yerde 8 gün tutulur. Süre sonunda bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya yakın bir anda ocağın altı kapatılır. Limon kabukları –alkol karışımı da tencereye boşaltılır. Yarım saat bekletilir. Bir süzgece çift katlı temiz ve steril tülbent veya hidrofil pamuk konulur. Likör filtrelenerek soğutulur ve uygun bir şişeye alınır. 2 ay bekletildikten sonra Limoncello (Limonçello) servise hazırdır. Arzuya göre , limon kabukları ve alkol, 10-15 gün de demlendirilebilir. İtalya’nın Napoli yöresine has bir içki olan bu likör, limon yerine mandalina veya portakal ya da çilek ile de yapılabilir.
8 limonun kabuğu
2 limon suyu
750 ml etil alkol veya wodka
½ litre su
500 gr şeker
YAPILIŞI:
Limonların kabukları keskin bir bıçakla soyulur. (Beyaz kısmı alınmadan soyulacaktır.) Limon kabukları saf alkolün içine atılır. Ağzı kapalı kavanoz, karanlık ve serin bir yerde 8 gün tutulur. Süre sonunda bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya yakın bir anda ocağın altı kapatılır. Limon kabukları –alkol karışımı da tencereye boşaltılır. Yarım saat bekletilir. Bir süzgece çift katlı temiz ve steril tülbent veya hidrofil pamuk konulur. Likör filtrelenerek soğutulur ve uygun bir şişeye alınır. 2 ay bekletildikten sonra Limoncello (Limonçello) servise hazırdır. Arzuya göre , limon kabukları ve alkol, 10-15 gün de demlendirilebilir. İtalya’nın Napoli yöresine has bir içki olan bu likör, limon yerine mandalina veya portakal ya da çilek ile de yapılabilir.