2 Temmuz 2008 Çarşamba

FINDIK EZMESİ

MALZEMELER:
:250 gr fırınlanmış fındık
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
½ çay kaşığı tuz
50-60 gr elenmiş pudra şekeri
YAPILIŞI:
Fırınlanmış fındıklar ve yağ blendera konulur. Düşük hızda uzun süre karıştırılır. Kenarlarda biriken ezme, arada bir, aşağıya sıyrılır. Ezmenin kıvamı incelince, önce yüksek hızda 2-3 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Tuz ve şekeri de eklenir. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Fındık ezmesi cam kavanozda ve buzdolabında ortalama 3 hafta muhafaza edilebilir. Fakat yağı biraz ayrışıp kavanozun yüzeyinde birikebileceğinden, her defasında karıştırılıp kullanılmalıdır. Ruki Hanım'a ait lezzetli bir tariftir. Vanilya eklenirse daha da hoş aromalı ve leziz oluyor.

Hiç yorum yok: