3 Temmuz 2008 Perşembe

anasonlu simit(anasonlu halka)

MALZEMELER:
125 gr margarin (oda ısısında)
2 yemek kaşığı şeker
1/4 çay bardağı limon suyu veya elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı anason
2 yumurta sarısı
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (orta sertlikte hamur)

Üzerine:
1 yumurta akı
anason veya susam
YAPILIŞI:
Limon suyu veya elma sirkesinde kabartma tozu eritilir. Kabaraktır. Anason, üzerini geçecek miktarda sıcak su ile ıslatılır. Süzülür. Ilıyınca suyu ve anason taneleri ile birlikte, diğer malzemelere katılır ve aldığı kadar un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Dinlendirilip minik halkalar yapılır. Yumurta akına ve bol susama bulanıp fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış sıcak fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Sıcak veya soğuk servis edilir. İsteğe göre anason serpilerek de hazırlanabilir.

Hiç yorum yok: