MALZEMELER:
3 su bardağı tavuksuyu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
3 su bardağı tavuksuyu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 yemek kaşığı köri
Terbiyesi için:
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
Sosu:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI:
Soğan incecik kıyılıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Tavuk suyu eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakılır. Terbiyesi için: Yumurta sarısı, süt ve un (biraz su ile açılıp) iyice çırpılır. Çorbadan bir kepçe alıp ılıklaştırıldıktan sonra karıştırmak sureti ile çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılır. Köri ile tatlandırılır. Servisten biraz önce (tereyağlı pulbiberli yağ yakılıp) sosu gezdirilip sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder