MALZEMELER:
Hamuru için:
250 gr alba yağı veya margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
Ayrıca:
2 yemek kaşığı pastalık kakao (hamurun yarısı için)
Üzerine:
1 yumurta akı
50 gr ceviziçi (dövülmüş)
YAPILIŞI:
Pastalık kakao hariç, kalan hamur malzemesi ile orta sertlikte bir hamur yoğrulur.2 eşit bezeye bölünür. Hamurun yarısına pastalık kakao eklenip homojen bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Merdane ile sade hamur ½ cm kalınlıkta açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde açıldıktan sonra sade hamurun üzerine konulur. Üst üste döşenmiş olan iki renkli hamurlar, sıkı bir şekilde rulo yapılır. Streçle kaplanan rulo hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Rulo, 1,5-2 cm kalınlığında düzgünce dilimlenir. Yumurta akına ve dövülmüş ceviziçine bulanan dilim kurabiyeler hafif yağlı tepsiye yatık şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 160 C fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder