25 Haziran 2008 Çarşamba

kuruyemişli nişastalı kek

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı ceviz içi veya Antep fıstığı (dövülmüş)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
Klasik kek hamuru gibi çırpılır. Önce yumurta ve şeker beyaz krema haline gelinceye kadar mixer ile çırpılır. Diğer malzemeler ve en son olarak da elenmiş nişasta/vanilya/kabartma tozu karışımı eklenip alt üst edilir. Hafif yağlı kek kalıbına boşaltılıp 160 derecede pişirilir. (yaklaşık 40-45 dakika) Çok eski bir tarifimdir. İçinde hiç un olmayan bu kekimim, klasik keklerden çok daha farklı ve hoş, ağızda dağılan bir kıvamı var…..Genelde baton kek kalıbında pişirdiğim bu kekin ikramı da çok kolay ve şık….

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)