21 Haziran 2008 Cumartesi

KUMRU ("SUSAMLI TAVUK") (FARKLI VERSİYON)

Lezzet ustası Ayşe Tüter'e ait olan bu tarif, daha önce yayımlamış olduğum, nohut mayası ile ve orijinal tarife göre yapılan kumrunun tadını ve kıvamını aratmayacak nefasette ve de aynı zamanda çok pratik olan bir reçetedir. Aynı hamurla YENGEN ve AYVALIK TOSTU yapmak da mümkündür..
Nohut mayası ile yapılan orijinal (İZMİR'İN KUMRUSU) tarifi için ise:>>>>http://cafebrunch.blogspot.com/2008/06/izmirin-kumrusu.html


MALZEMELER:
4 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı ılık süt
biraz yaş maya (21 gr)
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Üzerine sürmek için:
2 yumurta sarısı
çörek otu
susam

İçi için:
tulum peyniri
domates
kıvırcık
salatalık turşusu
salam

YAPILIŞI:
Ilık süt, maya, şeker, tuz ve biraz un ile boza kıvamında ön üre hazırlanır. 10 dakika bekletilir. Kabarınca diğer malzemeler de eklenerek, aldığı kadar un ile, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. İki misli oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanıp kabarınca tekrar yoğrulup gazı çıkarılır. Portakal büyüklüğünde bezelere bölünür ve oval sandviç şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bol susam serpilir. Yağlı tepsiye dizilip tepsi mayası için kısa bir müddet daha bekletilir. Önceden ısıtılmış yüksek (170-200 derecelik) ısıdaki fırında pişirilir. Fırından alınıp soğutulur. Arasına salam, yeşillik, domates, turşu, tulum peyniri gibi malzemeler konulup servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)