MALZEMELER:
500 gr tavuk göğüs bonfile
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr tavuk göğüs bonfile
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı köri
Pane etmek için:
1 kâse un
1 yumurta sarısı
Pane etmek için:
1 kâse un
1 yumurta sarısı
50 gr hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs bonfile hafifçe dövülerek inceltilir. Tuz ve köri ile ovulup dinlendirilir. Servis zamanı geldiğinde önce una daha sonra çırpılmış yumurta sarısına, en son olarak da hindistancevizine bulanır. Bol yağda, altın sarısı renk alana dek kızartılır. Sıcakken tekrar hindistancevizine bulanıp sıcak olarak servis edilir.
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs bonfile hafifçe dövülerek inceltilir. Tuz ve köri ile ovulup dinlendirilir. Servis zamanı geldiğinde önce una daha sonra çırpılmış yumurta sarısına, en son olarak da hindistancevizine bulanır. Bol yağda, altın sarısı renk alana dek kızartılır. Sıcakken tekrar hindistancevizine bulanıp sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder