27 Haziran 2008 Cuma

ev usûlü tahin helvası

(Yaz helvası ve Tahin Helvası arası muhteşem bir lezzet...Sade, ya da bademli , kuru meyveli, antepfıstıklı, kakaolu vb. olarak çeşnili de hazırlayabilirsiniz.)
MALZEMELER:
2 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
½ paket vanilya

Arzuya göre:
4 yemek kaşığı kakao
1/4 çay bardağı antep fıstığı (tuzsuz, dövülmüş)

YAPILIŞI:
Un, tereyağında, (kısık ateşte ve devamlı karıştırarak) beyaz kalacak şekilde kavrulur. Unun kokusu gidince ve hafif pembeleşip toparlanmaya başlayınca pudra şekeri ve tahin eklenip robot alınır. Homojen hal alana kadar robotta çekilir. Bu aşamada, yarısına kakao veya Antep fıstığı ekleyebilir, sade yerine çeşnili helvalar hazırlayabilirsiniz. Mermer görüntüsü vererek hafif karıştırabilir veya harcın yarısını ayrı olarak kakao vb. ile iyice karıştırdıktan sonra kat kat (iki çeşit olarak) da kalıba döşeyebilirsiniz. Helva sıcakken küçük bir borcama düzgünce yayılıp bastırılır.Soğuyup iyice donunca kare dilimlere kesilerek veya arzu edilen formda servise sunulur.

Hiç yorum yok: