MALZEMELER:
500 gram bonfile
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ekmek
7-8 adet yeşil biber
2 adet domates
4 adet patates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
pul biber
yoğurt
YAPILIŞI:
Etler buzdolabında biraz dondurulur ve donmuş haldeyken ince ince (yaprak döner inceliğinde) kesilir. Patatesler elma dilimi doğranır, ekmekler küçük küçük (birer lokmalık) doğranır, biberlerin sapları kesilir, domatesler dörde bölünür, bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Patatesler, biberler, domatesler tepsiye yerleştirilir, üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökülüp karıştırılır. Tepsinin bir kenarına da ekmekler yerleştirilir. 200 derecede ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirilir. Ekmekler çabuk kızaracağı için, ekmekler, çok fazla kızartmadan, hafif kızarınca alınır. 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağından 2 parmak eksik su ile sulandırılıp ayrı bir yerde kaynatılır. Ekmeklerin üzerine bu salçalı su dökülür, etler de sıvıyağ konulan tavada kızdırılan yağın içinde kızartılıp ekmeklerin üzerine konulur. Servis tabağının kenar kısmına, kızaran patatesler, biber ve domatesler dizilir. Üzerine tereyağı kızdırılıp gezdirilir, kenarına yoğurt konulup,- acılı lahana turşusu ve bulgur pilavı eşliğinde- sıcak olarak servis edilir.
500 gram bonfile
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ekmek
7-8 adet yeşil biber
2 adet domates
4 adet patates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
pul biber
yoğurt
YAPILIŞI:
Etler buzdolabında biraz dondurulur ve donmuş haldeyken ince ince (yaprak döner inceliğinde) kesilir. Patatesler elma dilimi doğranır, ekmekler küçük küçük (birer lokmalık) doğranır, biberlerin sapları kesilir, domatesler dörde bölünür, bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Patatesler, biberler, domatesler tepsiye yerleştirilir, üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökülüp karıştırılır. Tepsinin bir kenarına da ekmekler yerleştirilir. 200 derecede ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirilir. Ekmekler çabuk kızaracağı için, ekmekler, çok fazla kızartmadan, hafif kızarınca alınır. 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağından 2 parmak eksik su ile sulandırılıp ayrı bir yerde kaynatılır. Ekmeklerin üzerine bu salçalı su dökülür, etler de sıvıyağ konulan tavada kızdırılan yağın içinde kızartılıp ekmeklerin üzerine konulur. Servis tabağının kenar kısmına, kızaran patatesler, biber ve domatesler dizilir. Üzerine tereyağı kızdırılıp gezdirilir, kenarına yoğurt konulup,- acılı lahana turşusu ve bulgur pilavı eşliğinde- sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder