MALZEMELER:
2 su bardağı un
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
50 gr ceviziçi (dövülmüş)
1 kahve fincanı gül suyu (isteğe göre)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Un ve tereyağı 5 dakika kavrulur. Unun kokusu gitmeli, fakat rengi beyaz kalmalıdır. Şeker ve sütle hazırlanmış sıcak şerbeti yavaş yavaş gezdirilip alt üst edilir. Dövülmüş ceviziçi eklenir. Karıştırılır. İsteğe göre gül suyu gezdirilir. Demlendirilip tekrar karıştırılır. Parizyen kaşıkla kaşık helvası gibi şekillendirerek veya arzu edilen başka formlarda ılık veya soğuk olarak servis edilir. Kalıplı helva yerine, tane tane helva arzu ediliyorsa, şerbet miktarı azaltılabilir.
2 su bardağı un
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
50 gr ceviziçi (dövülmüş)
1 kahve fincanı gül suyu (isteğe göre)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Un ve tereyağı 5 dakika kavrulur. Unun kokusu gitmeli, fakat rengi beyaz kalmalıdır. Şeker ve sütle hazırlanmış sıcak şerbeti yavaş yavaş gezdirilip alt üst edilir. Dövülmüş ceviziçi eklenir. Karıştırılır. İsteğe göre gül suyu gezdirilir. Demlendirilip tekrar karıştırılır. Parizyen kaşıkla kaşık helvası gibi şekillendirerek veya arzu edilen başka formlarda ılık veya soğuk olarak servis edilir. Kalıplı helva yerine, tane tane helva arzu ediliyorsa, şerbet miktarı azaltılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder