
Klasik borani gibi hazırlanan meze çeşitlerinden lezzetli bir tarif .......Arzuya göre, iri kıyım ceviz içi veya yer fıstığı ile de hazırlanabilir....Omega 3 açısından çok zengin olan semizotunu, salata şeklinde çiğ olarak tüketmek sağlık için çok faydalıdır. (Dallar ise, ince kıyım formatında çorbalara katılarak da kullanılabilir.)
MALZEMELER:
MALZEMELER:
1 demet semizotu
500 gr süzme yoğurt
6-7 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr çam fıstığı (dolmalık fıstık) (kavrulmuş)
pulbiber (arzuya göre)
pulbiber (arzuya göre)
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber,nane,sarımsak (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Semizotu iyice yıkanarak, tek tek, filiz şeklinde ayıklanır. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve 1 yemek kaşığı ile karıştırılır. Semizotu filizleri de eklenip altüst edilir. Salata, kayık servis tabağına döşenir. Dolmalık fıstıklar diğer 1 yemek kaşığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavrulduktan sonra, hafif ılınmaya bırakılır. Semizotu salatasının üzerine arzuya göre salçalı yağ yakılır, üzeri ayrıca kavrulmuş fıstıklar ile süslenir. (Arzuya göre ceviz içi ile de hazırlanabilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder