Tavuk ve et yemeklerinin yanında, ayrıca salatalarda da kullanılebilecek lezzetli bir sos...
MALZEMELER:
100 gr ceviz ya da badem
5-6 diş sarımsak
biraz limon suyu (1-2 yemek kaşığı)
karabiber
kimyon
tuz
1 küçük soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1-1,5 su bardağı süt (arzu edilen kıvama göre)
YAPILIŞI:
Bademler haşlanıp kabukları soyulur. Badem yerine ceviz kullanılıyorsa ince çekilir. Soyulmuş badem iyice kurutulup rondodan geçirilir. Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, bol kimyon, limon suyu, karabiber ve tuz eklenir. İyice karıştırılır.
Malzeme ayrı bir tavaya alınıp sıvıyağda hafif ateşte kavrulur. Ocağın altı kısık ayara getirilirr ve bir yandan sürekli ve azar azar süt eklenerek kıvamı arzu edilen damak zevkine göre ayarlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder