20 Nisan 2008 Pazar

NANE LİKÖRLÜ ÇİKOLATALI BATON PASTA

Nane likörü ile çikolatanın ve de kakaonun muhteşem uyumu ve eşsiz birlikteliği sayesinde, (yurt dışında bulunduğum yıllarda çok benimsemiş olduğum) “AFTER EİGHT “ esintileri taşıyan, görüntüsü ve sunumu da oldukça şık bir baton pasta….
******
MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN:
2 su bardağı un (iki defa elenmiş)
1 su bardağı buğday nişastası (iki defa elenmiş)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr pastalık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
PORTAKALLI /LİMONLU ARA KREMASI İÇİN:
2 yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası (silme)
8 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu veya limon rendesi
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
ISLATMA ŞURUBU İÇİN:
2 yemek kaşığı nane likörü
2 damla nane yağı
½ çay bardağı şekerli su veya süt

ÜST SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı pastalık kakao
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı şeker
2 türk kahvesi fincanı su
1 paket vanilya
50 gr margarin

Ayrıca:
damla çikolata veya kakao (süslemek için)

YAPILIŞI:
Ara kreması için gerekli malzemeler muhallebi gibi pişirilir. Soğuyunca 50 gr margarin eklenip iyice çırpılır. Krema, kullanmadan önce de tekrar mixer ile iyice çırpılır.
Üst sosu da ayrı bir kapta pişirilip soğutulur. Tekrar iyice çırpılır. Arzuya göre daha farklı bir çikolatalı sos da hazırlanabilir.

Pastanın şekli, BATON PASTA olacağından, büyük fırın tepsisinde pişirildikten sonra elde edilen 3 pat kullanılacaktır.
Baton pastanın pandispanya malzemesi, klasik bir kek hamuru gibi çırpılıp hafif yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 8-10 dakika (orta ısıda) pişirilip tepsi içinde soğutulur. Yine tepsi içinde 3 eşit (büyük, baton şeklinde) parçaya bölünür. Her parça ıslatma şurubu ile ıslatılıp aralarına (daha evvelden hazırlanmış olan) portakallı ara kremasından sürülerek üst üste konulur. Üstüne sosu dökülüp damla çikolata serpilir ya da sadece kakao serpilir. Mümkünse buzdolabında 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek kahve eşliğinde servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)