20 Nisan 2008 Pazar

HERSE


Balkan Mutfağı'nda "HERSE" ismi ile meşhur, bir nev'i, közlenmiş patlıcan salatası ve mezesidir.
******
MALZEMELER:
1-2 iri boy kemer patlıcanı
1-2 adet çarliston biber
1-2 domates
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
½ adet limon tuz
pulbiber
karabiber

YAPILIŞI:
Patlıcan, biber ve domates közlenir. Kabukları soyulur ve (kararmasını önlemek için) bekletmeden limonla ovulur. Sebzeler küp küp doğranır. Közlenen sebzeler arzuya göre çatalla da iyice ezilebilir. Bir kâsede tuz, arzu edilen baharatlar, limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılıp sebzelerle iyice harmanlanır. Servis tabağına alınarak isteğe göre süslenir. Servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)