MALZEMELER:
1 demet Akdeniz yeşilliği veya iceberg marul
5 adet patates (haşlanmış)
5 adet patates (haşlanmış)
7-8 arpacık soğan
4 diş sarımsak (ezilmiş)
4 diş sarımsak (ezilmiş)
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
½ demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 kornişon
2 yemek kaşığı kapari
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 kornişon
2 yemek kaşığı kapari
2 dal fesleğen
2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
50 gr file zeytin
YAPILIŞI:
Haşlanmış patates, parizyen kaşıkla porsiyonlanır. Arzuya göre küp küp de kesilebilir. Sarımsak ezilir. Akdeniz yeşilliği veya herhangi bir cins marul yıkanıp iri parçalara bölünür. Kornişon dilimlenir veya küp formunda doğranır. Yeşillikler incecik kıyılır. Arpacık soğanlar halka halka dilimlenir. Fesleğen yaprakları yıkanır. Bütün salata malzemesi büyükçe bir salata kâsesine alınır. Kapari serpilir. Hardal, zeytinyağı, mayonez, limon suyu ve tuz ile salata sosu çırpılır. Dinlendirilen sos salatanın üzerine gezdirilir. File zeytin ve kornişon dilimleri ile süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder