
DEMİRHİNDİ ŞERBETİ (TAMR HİNDİ/ HİNT HURMASI)
MALZEMELER:
500 gr demirhindi meyvesi
8 bardak su
2 bardak şeker
YAPILIŞI:
Kurutulmuş demirhindi meyvesi akşamdan su ile birlikte ıslatılarak yumuşayıp çözülmesi sağlanır. Sabah 10-15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve temiz bir kaba boşaltılır. Arzu edilen miktarda şeker veya balla tatlandırılıp şişelere aktarılır. Soğuk olarak servise sunulur.
Not: (Demirhindi meyvesi, aktarlarda kurutulmuş olarak, 200 gr’ lık paketler halinde satılmaktadır)
Servis ve sunum fikri: Demirhindi şerbetine değişik bir çeşni katmak ve farklı bir aroma elde etmek amacıyla, dövülmüş karanfil, tarçın ve zencefil eklenerek de hazırlanabilir.(Tecrbübeyle sabittir.)
Bu tarifin uygulanmasında; aşağıdaki kaynaklardan faydalanılmıştır:
Marianna Yerasimos-“ 500 yıllık Osmanlı Mutfağı” (Boyut Yayınları)
Tijen İnaltong – “Meyve Ağacından Hikâyeler” (İletişim Yayınları)