31 Ocak 2008 Perşembe

MANTARLI SEMİZOTU SALATASI


MALZEMELER:
500 gr kültür mantarı
1/2 demet taze soğan
2 yemek kaşığı yasmine pirinç (dirice haşlanmış)
1 kâse semizotu filizi
1 kırmızı biber (közlenmiş)
1 limon suyu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ (taze soğanı sotelemek için)
¼ çay bardağı zeytinyağı (sos için)
75 gr ceviz içi
1 yemek kaşığı pul biber
tuz
süslemek için:
cherry domates
limon dilimleri
maydanoz yaprakları

YAPILIŞI:
Mantarlar dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Taze soğanlar incecik kıyılır ve az miktarda sıvıyağda sotelenir veya (arzuya bağlı olarak) kızartılır. Kırmızı biber jülyen doğranır. Semizotu, filiz şeklinde ayıklanır ve iyice yıkanır. Kurutulur. Jasmine pirinç hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Tüm salata malzemesi karıştırılır. Limon suyu, tuz, pulbiber ve zeytinyağı ile salata sosu hazırlanıp salataya dökülür. İyice karıştırılarak sos salataya yedirilir. Servis tabağına alınan salatanın üzeri arzuya göre süslenerek soğuk servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)