23 Ocak 2008 Çarşamba

İRMİKLİ ŞEKERPARE



MALZEMELER:
Hamur için:
250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un

Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu
Üzerine:
fındık içi

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Un kontrollü olarak eklenerek kıvamı ayarlanır. 10-15 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz iriliğinde bezeler alınır. Kurabiye gibi yuvarlanıp küçük parçalar halinde hazırlanır. Üzerleri hafif düzlenir. Aralıklı olarak tepsiye dizilen şekerparelerin ortalarına birer fındık yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, nar gibi kızarana dek, yaklaşık 29-25 dakika pişirilir. Şerbet malzemesi ile orta kıvamlı klasik bir şurup kaynatılıp soğutulur. Ateşten alına şerbet ılıtılır. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra; ılık olan şurup gezdirilir. Tepsinin üzeri aynı boyutta başka bir tepsi veya alüminyum folyo ile yarım saat kapatılır. Bu şekilde şerbeti çektirilen şekerpareler servis tabağına alınarak iyice soğutulur. Servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)