3 adet kemer patlıcanı
250 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı ceviz
8-10 diş sarımsak
az miktarda toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
250 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı ceviz
8-10 diş sarımsak
az miktarda toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Patlıcanlar bıçakla birkaç yerinden delindikten sonra iyice közlenip kabukları soyulur. Kararmaması için limonlu suya atılıp 10 dakika bekletilir. Suyu sıkılarak tahta üzerine alınır ve çok ince kıyılarak macun haline getirilir. Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak eklenerek iyice karıştırılır. (İsteğe göre biraz da zeytinyağı eklenebilir.) Patlıcan ezme, servis tabağına döşenen marul yapraklarının üzerine yayılır. Üzerine iri kıyım cevizi içi serpilir. Arzuya göre tereyağında kızdırılmış az kırmızı biber gezdirilir. Soğuk olarak servis edilir.
1 yorum:
ELİNİZE SAĞLIK,NEFİS OLMUŞ
Yorum Gönder