22 Ocak 2008 Salı

ÇAYLI İNCİR TATLISI


MALZEMELER:
2 su bardağı su
500 gr kuru incir
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı siyah çay yaprağı
1 limon kabuğu rendesi
1 defne yaprağı
1 çubuk tarçın
5-6 tane karanfil
İçi için:
1 muz
150 gr ceviz içi
Süsleme için:1 kâse süt kreması (çiğ krema)
125 gr tereyağı

YAPILIŞI:
2 su bardağı su ile çay ile koyu bir çay demlenir. İncirler 30 dakika ısıcak demli çayın içinde bekletilip çıkartılır. Çaylı su ayrı bir yerde muhafaza edilir. İç harç için: Ceviz içi irice dövülür. Muz püre haline getirilir ve ceviz içi ile karıştırılır. İncirlerin ortası hafif açılır ve muzlu cevizli iç harç ile doldurulur. Ayrılan çay suyuna biraz su eklenir. Limon kabuğu rendesi, çubuk tarçın, karanfil ve defne yaprağı bu suya eklenir ve bir müddet kaynatılıp süzülür. Süzülen bu aromalı su, bir borcama alınan incirlerin üzerine dökülür. Eritilmiş tereyağı gezdirilip folyo ile örtülen incirler, sıcak fırında 30 dakika, şurubu hafif koyulaşana kadar pişirilir. Süre sonunda folyonun üzeri açılarak incirlerin hafifçe kızarması sağlanır. Soğutulup, çırpılmış süt kreması ile süslenerek servise sunulur. (Arzuya göre incir tatlısı ocakta da pişirileilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)