Sunum fikri: Kişnişli acılı nohut garnitürü, Wok'ta elma patates ve kadınbudu köfte yanında eşlikçi garnitür olarak uygulanmıştır.
MALZEMELER:
2 su bardağı nohut (haşlanmış)
2 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
kimyon
kişniş
zerdeçal
curry
pulbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Sarımsak dişleri kıyılıp eklenir ve biraz daha sotelenir. Sırası ile; (bir gece önceden ıslatılmış ve haşlanıp soyulmuş) nohut, biber salçası, domates salçası, karabiber, kişniş, kimyon, zerdeçal, curry, pulbiber eklenip iyice karıştırılır. Bir iki defa çevirip kavurduktan sonra ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak; köftelerin ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.
kimyon
kişniş
zerdeçal
curry
pulbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Sarımsak dişleri kıyılıp eklenir ve biraz daha sotelenir. Sırası ile; (bir gece önceden ıslatılmış ve haşlanıp soyulmuş) nohut, biber salçası, domates salçası, karabiber, kişniş, kimyon, zerdeçal, curry, pulbiber eklenip iyice karıştırılır. Bir iki defa çevirip kavurduktan sonra ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak; köftelerin ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.