MALZEMELER:
Hamur için:
½ su bardağı ılık süt+su karışımı
½ çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin (eritilmiş)
½ su bardağı ılık süt+su karışımı
½ çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin (eritilmiş)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı seker
2 tatlı kaşığı tuz
50 gr margarin
½ paket yaş maya (21 gr)
aldığı kadar un (yumuşak hamur)
aldığı kadar un (yumuşak hamur)
Sosu için:
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı suyarım cay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı suyarım cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine:
2 kâse kaşar rendesi
5-6 sosis (halka halka dilimlenmiş)
5-6 dilim salam ve/veya jambon
5-6 dilim sucuk
50 gr file zeytin ya da 10-15 zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 domates
2 sivri biber
5-6 dilim salam ve/veya jambon
5-6 dilim sucuk
50 gr file zeytin ya da 10-15 zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 domates
2 sivri biber
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile klasik mayalı hamur yoğrulur. (Hamur oldukça yumuşak kıvamlı, hafif ele yapışan bir hamur olmalıdır.) Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Tekrar yoğrulup portakal iriliğinde bezelere veya kullanılacak tepsi ebadına göre göz kararı bölünür. Fazla kalın olmayacak şekilde, yağlı tezgâh üzerinde elle açılarak yuvarlak tepsilere veya büyük dikdörtgen bir tepsiye döşenir. Kenarları hafif yükseltilir. Sos malzemesi bir kâsede karıştırılır. Pizzanın üzerine sostan sürülür. Kaşarın yarısı serpilir. Zeytin, sosis, jambon, sucuk, salam, arzuya göre gelişigüzel veya belli bir düzen halinde dekoratif bir şekilde pizzanın üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış kızgın fırına verilerek kenarları ve üzerindeki malzeme kızarana kadar fırınlanır. Fırın kapatılır. Pizza fırından alınıp kalan kaşar rendesi serpilir. Pizza tekrar sıcak fırına sürülür. Kaşarlar eriyene ve hafif kızarana kadar 3-4 dakika fırında tutulur. Sıcak olarak servis edilir.
Hamur malzemesi ile klasik mayalı hamur yoğrulur. (Hamur oldukça yumuşak kıvamlı, hafif ele yapışan bir hamur olmalıdır.) Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Tekrar yoğrulup portakal iriliğinde bezelere veya kullanılacak tepsi ebadına göre göz kararı bölünür. Fazla kalın olmayacak şekilde, yağlı tezgâh üzerinde elle açılarak yuvarlak tepsilere veya büyük dikdörtgen bir tepsiye döşenir. Kenarları hafif yükseltilir. Sos malzemesi bir kâsede karıştırılır. Pizzanın üzerine sostan sürülür. Kaşarın yarısı serpilir. Zeytin, sosis, jambon, sucuk, salam, arzuya göre gelişigüzel veya belli bir düzen halinde dekoratif bir şekilde pizzanın üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış kızgın fırına verilerek kenarları ve üzerindeki malzeme kızarana kadar fırınlanır. Fırın kapatılır. Pizza fırından alınıp kalan kaşar rendesi serpilir. Pizza tekrar sıcak fırına sürülür. Kaşarlar eriyene ve hafif kızarana kadar 3-4 dakika fırında tutulur. Sıcak olarak servis edilir.