**************
Ege yöresine ait, özellikle rakı sofralarının hatırı sayılır bir mezesi olsa da; kahvaltılarda, kanapelerde ve başka şekilde de ikram edilebilecek lezzetli bir aperatiftir.
MALZEMELER:
250 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı ceviz (çekilmiş)
2 yemek kaşığı şamfıstığı (çekilmiş)
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
süslemek için:
biraz sızma zeytinyağı
kokteyl zeytin
kaju, şamfıstığı, ceviziçi vb.
YAPILIŞI:
Beyaz peynir rendelenip iyice ezilir. Çekilmiş ceviz içi, ezilmiş sarımsak, şamfıstığı eklenir. Baharatlarla tatlandırılır. (Arzuya göre ve peynirin tuzluluk oranı hesaba katılarak, az miktarda tuz eklenebilir.) Tüm malzeme iyice harmanlanıp bir çay bardağı sızma zeytinyağı eklenir. Biraz sızma zeytinyağı gezdirilir. Üzeri arzuya göre (kokteyl zeytin, yeşil zeytin, kaju, şamfıstığı, ceviz vb. ile) süslenerek servise sunulur.