MALZEMELER:
1 Akdeniz yeşilliği
12 marine domates (kurutulmuş domates)
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı balsamik sirke
2-3 diş sarımsak
150 gr hellim peyniri ya da mozarella peyniri
YAPILIŞI:
Akdeniz yeşilliği iyice yıkanıp kurulanır. Servis tabağına alınır. Üzerine küp küp peynir veya jülyen doğranıp kızartılmış hellim peyniri serpiştirilir. Kurutulmuş (marine) domates de salataya eklenir. Ezilmiş sarımsak, karabiber, balsamik sirke ve sızma zeytinyağı ile salatanın sosu hazırlanır. Salata, sosu gezdirildikten sonra arzuya göre süslenip servis edilir.
1 Akdeniz yeşilliği
12 marine domates (kurutulmuş domates)
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı balsamik sirke
2-3 diş sarımsak
150 gr hellim peyniri ya da mozarella peyniri
YAPILIŞI:
Akdeniz yeşilliği iyice yıkanıp kurulanır. Servis tabağına alınır. Üzerine küp küp peynir veya jülyen doğranıp kızartılmış hellim peyniri serpiştirilir. Kurutulmuş (marine) domates de salataya eklenir. Ezilmiş sarımsak, karabiber, balsamik sirke ve sızma zeytinyağı ile salatanın sosu hazırlanır. Salata, sosu gezdirildikten sonra arzuya göre süslenip servis edilir.