MALZEMELER:
1 demet Akdeniz yeşilliği vb. cins marul (LollaRosa, iceberg vs.)
1 tavuk göğüs bonfile (jülyen doğranmış ve kızartılmış)
100 gr parmesan peyniri ya da mihaliç peyniri
1 çay bardağı kruton (taze kızartılmış)
Cherry domates (kiraz domates)
Sos için:
1 yemek kaşığı hardal
2 kahve fincanı sızma zeytinyağı
6 ançuez
2 yemek kaşığı kapari
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı parmesan peyniri ya da mihaliç peyniri
5 diş sarımsak
karabiber
YAPILIŞI:
Akdeniz yeşilliği yıkanıp süzülür. İri parçalar halinde doğranır ve salata kâsesine alınır. Jülyen doğranıp kızartılmış tavuk parçaları salataya eklenir. Salatanın sosu hazırlanıp gezdirilir. Kruton ve küp doğranmış parmesan peyniri (yoksa mihaliç peyniri) de serpiştirilir. Tekrar karabiber serpilir. Cherry domates ve parmesan peyniri ile süslenerek servise sunulur.