MALZEMELER
500 gr kabak
1 demet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
100 gr un
100 gr beyaz peynir rendesi
2 yumurta
yeterince tuz
1 şişe soda
Kızartmak için sıvıyağ
Kabak rendelenir. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu, çok ince bir şekilde kıyılır.. Un, beyaz peynir, tuz, soda eklenerek iyice yoğrulur. Mücver hamurunun, koyu bir kıvamda olması gerekir. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Kızdırılmış sıvıyağında , kaşıkla düzgün bir şekilde dökülerek kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.
500 gr kabak
1 demet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
100 gr un
100 gr beyaz peynir rendesi
2 yumurta
yeterince tuz
1 şişe soda
Kızartmak için sıvıyağ
Kabak rendelenir. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu, çok ince bir şekilde kıyılır.. Un, beyaz peynir, tuz, soda eklenerek iyice yoğrulur. Mücver hamurunun, koyu bir kıvamda olması gerekir. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Kızdırılmış sıvıyağında , kaşıkla düzgün bir şekilde dökülerek kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.