14 Aralık 2007 Cuma

ezme bezelye çorbası (kremalı)


MALZEMELER:
500 gr bezelye (konserve de olabilir)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
6-8 su bardağı tavuk suyu
200 ml çiğ krema (süt kreması)
tuz
beyaz biber

YAPILIŞI:

Tereyağında veya sıvı yağda ince kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar sotelenir. Bezelyeler eklenip kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu eklenir ve çorba 15-20 dakika pişmeye bırakılır. Bezelyeler iyice yumuşayınca çorba robottan geçirilip pürüzsüz koyu kıvamlı bir çorba haline getirilir. Çorbanın kıvamını ayarlamak için: bir kâsede un ve biraz soğu su eklenip bulamaç haline getirilir. Çorbanın suyundan alınıp ılıştırıldıktan sonra çorbaya azar azar katılırken, bir taraftan devamlı karıştırılır. Çiğ krema da eklenir ve karıştırılır. Çorba bir taşım daha kaynatılır. Çorba tuz ve taze dövülmüş beyaz biber ile tatlandırılıp sıcak olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)